perjantai 1. toukokuuta 2020

Eristyselämää koronakeväänä, työtä osin ja kaupassa käyntiä öisin


Korona sulki yhteiskuntaa ja koulut siirtyivät etäopetukseen 18.3. Ensin kiellettiin yli 500 hengen tapahtumat, sitten tiukennettiin eli 10 henkilöä ei saa kokoontua samassa tilassa. Uudenmaan "sulku" oli 28.3 - 15.4.2020

Ravintolat suljettiin 3.4, ja ravintoloiden tiloissa ei saa syödä eikä nauttia juomia 4.4 - 31.5.2020.  Ruuan ulosmyynti on sallittu.


Meillä töissä pääosa palavereista on etänä. Parkkipaikat, jotka ennen pullistelivat, ovat nyt tyhjänä. Joudun hoitamaan osan työstä paikan päällä. Töihin ajan polkupyörällä.

Alla on omaa aikatauluani. Kaupassa käyn useimmin aamulla, mutta olen käynyt kaupassa eri aikoina, klo 03, klo 04, klo 05, klo 06, klo 07, klo 08 klo 09, klo 19, klo 23. En käy päivittäin kaupassa, mutta ostan omat ruuat ja myös anopin ruokia ja parille muulle, kun heillä ei ole autoa.

Oma aikatauluni
klo 5.30 herätys ja aamupala
klo 6.00 kauppaan autolla, jos tarvitaan paljon tavaraa, muuten pyörällä kauppaan, ostan esim. tuoretta leipää. Ostan myös anopille, ja lähipiirille ruokaa, sillä heillä ei ole autoa
klo 6.30 työt alkavat tai alan tehdä työtä
klo 8 - 16 palavereja yleensä etänä.

Teams, Skype ja Zoom. Lisäksi vastaan sähköposteihin, hyväksyn allekirjoittamalla  työpaikalla erilaisia papereita, ja teen normaaleja rutiineja, välillä ajan polkupyörällä töihin.
Monesti päivä venyy klo 16:n jälkeen, ja illalla tulee whatts up -viestittelyä.
Joka toinen päivä juoksen, joka toinen päivä pyöräilen. Joskus kävelen metsässä, tai suunnistan.
Illalla luen kirjoja  ja kuuntele musiikkia. TV:stä katson joitain ohjelmia.
Vaimoni tau minä teemme ruuan perheelle, ja syödään kotona.
Hiukset leikkaamme itse, emme osta vaateita, olen hakenut lääkkeitä apteekista ( lähinnä muille), vaihdatin auton kesärenkaat ...


Teen töitä myös viikonloppuna, ajan sinne pyörällä. Kuulaat päivät ovat kauniita, mutta liikenteen jymyä on vähemmän, mutta varsinkin työpäivän jälkeen ihmisiä on paljon liikkeellä. Välttelen ulkona olemista tuolloin.


Päivisin puistossakaan ei olla ja on hyvä ajaa pyörällä, tämä kuva on tosin sunnuntailta.

Osalla ihmisistä on maski, osa kulkee vieri vieressä. Itse en käytä maskia, mutta käytän kaupassa kumihanskoja.

Yhteiskuntaa avataan. Peruskoulu siirtyy lähiopetukseen 14.5.2020. Muiden kouluasteiden etäopetus jatkuu. Kesäkuun alusta avataan ravintoloita hallitusti. Harrastemahdollisuudet paranevat, ja Vaski-kirjasto aukeaa 1.6.2020 jollakin tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)