perjantai 11. toukokuuta 2018

Vem vet Mest loppui RuotsissaVEM VET MEST -tietokilpailu loppui Ruotsissa tälla viikolla ainakin tällä erää, mutta Suomessa näytetään vielä Richard Olssonin isännöimää ohjelmaa. Jakso 85 näytetään Suomessa 18.5.2018, ja on kuuden verran Yke-Areenassa. Jaksossa kahdeksan kilpailijaa kilpailevat kolme erää. Kolmannessa erässä on jäljellä vain kolme kilpailijaa, josta selviää voittaja.

Arkipäivisin maanantaista torstaisin pääsee alkukilpailusta kaksi jatkoon, ja he mittelevät perjantaifinaalissa. Finaalin voittaja saa 10 000 kruunua.
Vad heter den finska motsvarigheten till Systembolaget (vastaaja tiesi Alko)

Ensimmäisellä kierroksella palaa kaikilla kahdeksalla kilpailijalla kolme lamppua (perjantaisin voittajilla neljä), kysymyksiä esitetään vuorotellen kolmen kierroksen verran, jos ei tiedä, niin lamppu sammuu. Seuraavaksi siirrytään kakkososaan. Jos osaa vastata Richardin kysymykseen oikein, saa valita seuraavan kysymykseen vastaajan. Jos kysymykseen ei tiedä oikeaa vastausta, sammuu yksi lamppu. Kun lamput ovat sammuneet, loppuu peli.

Kolmanteen vaiheeseen selviää kolme kilpailijaa. Palava lamppu merkitsee 10 pistettä, eli kolmesta lampusta saa 30 pistettä. Ensimmäinen kysymys esitetään. Painetaan nappia, jos tiedetään. Oikeasta vastauksesta saa 10 pistettä. Sitten saa siirtää seuraavan kysymyksen, jos haluaa, tai vastata itse (kysymyksen aiheen saa, ei itse kysymystä. Jos vastaa väärin, kaksi muuta kilpailijaa saa 10 pistettä. Kun aika loppuu eniten pisteitä omaava voittaa.

Minusta sarja on erinomainen ja seurannut sitä sekä SVT1:llä että YleFemillä. Varsinkin SVT:n tekstittämätön versio on hyvää kielenhuoltoa. SVT:llä saa ruotsinkielisen tekstin tekstitv:n sivulta 199. Yle areenassa, jaksot ovat kuukauden verran katsottavissa.

Jakso kestää puoli tuntia. Toivotaan että lisäkausia on tulossa. Ohjelmasta on tehty 10 kautta, ja tämä oli jakso 1687.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)