perjantai 11. toukokuuta 2018

Vem vet Mest jatkuu, juontaja vaihtuiVEM VET MEST -tietokilpailu loppui Richard Olssonin isännöimänä Suomessa 18.5.2018. Jaksossa kahdeksan kilpailijaa kilpailevat kolme erää. Kolmannessa erässä on jäljellä vain kolme kilpailijaa, josta selviää voittaja.


Syksyllä 2018 Johan Wester aloitti juontamisen ja tuomaroinnin lauantaisin klo 19:45 SVT:ssä, jakso tulee tekstitettynä Yke FST:ltä. Jakson voittaja saa 10 000 kruunua.
Vad heter den finska motsvarigheten till Systembolaget (vastaaja tiesi Alko)

Ensimmäisellä kierroksella palaa kaikilla kahdeksalla kilpailijalla kolme lamppua (finaalissa semifinaalin voittajilla neljä), kysymyksiä esitetään vuorotellen kolmen kierroksen verran, jos ei tiedä, niin lamppu sammuu. Seuraavaksi siirrytään kakkososaan. Jos osaa vastata juontajan kysymykseen oikein, saa valita seuraavan kysymykseen vastaajan. Jos kysymykseen ei tiedä oikeaa vastausta, sammuu yksi lamppu. Kun lamput ovat sammuneet, loppuu peli.

Kolmanteen vaiheeseen selviää Westerin aikana kaksi kilpailijaa. Jokaisella palaa yksi lamppu. Ensimmäinen kysymys esitetään. Painetaan nappia, jos tiedetään. Oikeasta vastauksesta saa toisen lampun. Sitten tulee seuraava kysymys, se voi ottaa tai siirtää tarkoitus on itse oikein vastaamalla tai toisen väärin vastaamalla saada uusi lamppu, kun viisi lamppua palaa, pääsee finaaliin, jossa on kaksi. Sitten esitetään kysymys, jos tietää saa 10pistettä ja vastausvuoro säilyy, jos ei tiedä kilpailija saa 10 pistettä ja vastausvuoron.

Minusta sarja on erinomainen ja seurannut sitä sekä SVT1:llä että YleFemillä. Varsinkin SVT:n tekstittämätön versio on hyvää kielenhuoltoa. SVT:llä saa ruotsinkielisen tekstin tekstitv:n sivulta 199. Yle areenassa, jaksot ovat kuukauden verran katsottavissa.

Jakso kestää puoli tuntia. Toivotaan että lisäkausia on tulossa. Ohjelmasta on tehty ainakin 10 kautta, ja tämä oli jakso 1687:s

SVT:llä syksyn 2018 finaalit käytiin ja voittaja selvisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)