keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Liikenteen uusille veroehdotuksille ja maksuille kiitos ei


Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner esitteli  19.1.2017 uusia linjauksia esim. liikenneverkkoyhtiön perustamista. Lähde TÄÄLLÄ eli Liikenne ja viestintäministeriön www-sivut.

Rahoitus todetaan riittämättömäksi, mutta ehdotuksen mukaan uusien autojen vero poistuisi ja  bensiinin valmistevero alenisi. Mikä järki tässä on?  Uusien autojen veron poistaminen tulevaisuudessa minusta uhkaa pysäyttää uusien autojen kaupan, tai ainakin hillitsee ostohaluja. Minusta myös vanhojen autojen hinnat laskevat, sillä jos uuden auton saa ilman autoveroa, sen on pakko heijastua käytettyihin autoihin. Moni on ostanut uuden auton velaksi, ja auto on velan panttina?  Kuka haluaa sekoittaa "markkinat", minusta tässä ei ole järkeä.

En kannata missään tapauksessa myöskään teiden tai siltojen käyttömaksuja, enkä mitään "sim-kortteja" seuraamaan autoilua. Miten ulkomaisten autojen teiden käyttömaksut muuten perittäisiin? Minusta bensiinin valmistevero on hyvä tapa kerätä rahaa tai parempi kuin joku autoilun 'kyttäysvero'.

Juuri vähän aikaa sitten oli tietoa julkisuudessa saariston yhteysalusten käyttömaksuista. Onko tässä enää mitään tolkkua? Minusta ei.

Valtion tiet aiotaan sijoittaa LIVE Oy:hyn, nimi ei varmasti ole lopullinen. Valtion omistus olisi 65% ja tulevat maakunnat 35%,  autovero poistuisi ja polttoainevero ja ajoneuvovero alenisi. Tämän jälkeen autoilijat maksaisivat käytöstä ja päästöistä tai kiinteää maksua.

Tässähän kävisi niin, että valtio tulisi myisi osuutensa ulkomaille, jolloin tiestökin on menetetty, niin kuin muulle infralle on käynyt. Myös maakunnat ovat minusta täysin turhia ja tuovat kunnille uusia ongelmia.

****
Olen yksi, joka on erittäin pettynyt hallituksen toimiin, minusta sieltä leikataan, mistä minusta ei kannattaisi, kuten korkeakoulut ja toisen asteen koulutus sekä opintotuki, tai minusta opiskelijalla on sama oikeus tulla toimeen, kuin sellaisella, joka ei opiskele. Täällä yksi bloggaus.

Minusta kuitenkaan taloutta ei ole saatu pyörimään ja velkaantuminen jatkuu. Koska velkaannutaan, ja siksi joudutaan myymään sähköverkkoja ja lähetysverkkoja ja lopulta varmasti sitten tieverkko. Kun kaikki on myyty, eikä pystytä maksamaan velkoja, olemme 'kivikaudella'. Näin ei tule tapahtumaan, mutta ihmettelen tätä velaksi elämistä. Tiedän, että kaikkia maksuja vastustetaan, mutta minusta sekä lasten päivähoitomaksuja olisi voitu korottaa, ja hoito-oikeutta rajoittaa enemmän, lisäksi kirjaston varausmaksut olisivat voineet jäädä. Jos ei maksuja koroteta, niin pitää korottaa kaikkien veroja. Lisäksi tuloerot ovat kasvaneet liikaa.

Minusta myöskin Talvivaaraa ei olisi kannattanut ostaa "valtiolle", eikä pitää pystyssä, vaan ajaa alas.

25.1.2017: Berner jäi lopulta tämän kanssa yksin, nyt on pelkona se, että tällä yritetään uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)