lauantai 28. tammikuuta 2017

Henri Kontinen ja John Peers tenniksen Australian avoimen nelinpelin valtiaita

Voittopari odottaa palkintoa, valokuva Eurosport 1:n lähetyksestä
Australian John Peers ja Suomen Henri Kontinen (kuvassa tässä järjestyksessä) voittivat tenniskauden ensimmäisen Grand Slam turnauksen Australian avoimen nelinpelin.

Pari juhli turnausvoittoa viime kauden lopulla Pariisissa Mastersissa ja Lontoon ATP-finaaleissa, mutta nyt tuli ensimmäinen yhteinen miesten nelinpelin Grand Slam voitto.

Finaalissa kaatuivat Brianin veljekset 7-5 ja 7-5, ja Peers syötti hyvin ja Kontinen oli hyvä verkolla. Viimeinen piste ratkesi Kontisen ovelalla takakentän roikulla.

Pelin tauottua Bryanit kiittelivät vastustajiaan. Voittajista John Peers puhui Peers ja kiitteli myös Kontista, ja noteerasi innokkaat suomalaiskatsojat. Kuten yläkuvasta ilmenee katsoin ottelun suorana Eurosportilta.

Kontinen ja Peers olivat loistavia, onnea. Nämä voitot eivät tule ilmaiseksi, marginaalit ovat pieniä.

Tie finaaliin ja turnausnausvoittoon
1.kierros Kontinen/Peers - Santiago Gonzales Meksiko/ David Marrero Espanja 7-6 (7-1) ja 6-4

2.kierros Kontinen/Peers - Marcos Baghdatis Kypros/ Gilles Muller Luxemburg 6-3 ja 6-2

3.kierros Kontinen/Peers - Juan Sebastian Cabal/ Robert Farah Kolumbia 6-7, 7-6 ja 7-6 ja tiebreikit erittäin 3-7, 7-5 ja 7-1.

Puolivälierät Kontinen/Peers - Sam Groth / Chris Guccione Australia 7-5 ja 6-3

Välierät Kontinen/Peers -Marc Polmans / Andrew Whittington Australia 6-4 ja 6-4

Finaali Kontinen/Peers -Bob Brian / Mike Brian USA 7-5 ja 7-5.

Wimbledon 2016
Henri Kontinen voitti Wimbledonissa sekanelipelin mestaruuden yhdessä britti Heather Watsonin kanssa, finaalissa kaatui pari Kolumbian Robert Farah ja Saksan Anna-Leena Gröndahl. Tulokset 7-6 ja 6-4. Kontinen kiitteli voittopuheessaan Watsonin palautuksia.

Semifinaalissa kaatuivat Marah ja Ostapenko, puolivälierissä Scott Lipsky ja Alla Kudratseva. Pari voitti kolmannella kierroksella Leander Paesin ja Martina Hingisin 3–6, 6–3, 6–2. Kontinen mainitsi voittohaastattelussa, että tiukoissa tilanteissa oli "myös hauskaa", tai että he nauttivat pelaamisesta.

3.4.2017 Henri Kontinen nousee miestennelinpelin ATP-listan kärkeen.

Wimbledon 2017
Henri Kontinen pääsi Wimbledonissa sekanelipelissä britti Heather Watsonin kanssa finaaliin, mutta he hävisivät  suoraan kahdessa erässä parille Jamie Murray sekä Martina Hingis.

Kontinen ja Peers pääsivät miesten nelinpelissä semifinaaliin, jossa hävisivät viiden erän taistossa parille Brasilian Marcelo Melo ja Puolan Lucasz Kubot. Viimeisen viidennen erän Kontinen/Peers hävisivät 9 - 7.

Melo nousi Wimbledonin jälkeen nelinpelilistan kärkeen, pari voitti myös finaalin.