lauantai 23. tammikuuta 2016

Miksi hiihtoladulla pitää kävellä?Hirvensalon purulenkin ladun pohja on ajettu, mutta latu-uraa ei ole tehty, koska on liian vähän lunta.

Uralla voisi aivan hyvin hiihtää ellei ladulla olisi kova jalankulkuliikenne, mistä yläkuvassa (kuvat suurenevat klikattaessa) jälkiä, eli kävellään kengillä, jotka menevät hiekalle asti.

Asiaan olisi ollut kaksi ratkaisua. Eli pakkasilla (ennen lumen tuloa) olisi voitu jäädyttää latu-uran pohja, jolloin hiekka ei pääse pintaan. Tätä kaiketi ei ole järkevä eikä mahdollistakaan tehdä.

Toinen on se, että ei käveltäisi ladulla.

On kummaa, että ennen kuin lunta tuli en nähnyt ketään purulenkillä. Kun tuli lunta kävelijät keksivät juuri tulla kävelemään latu-uralle


Tosin on "koiranpuiston" takana lähellä sähkömuuntamoa tehty metsätöitä ja ajettu traktorilla ladun yli alamäen jälkeen. Kartassa ruskeat viivat ovat pahimpia hiekkapaikkoja.

Hirvenalon Heiton suunnistuskartan ote, traktorilla ajettu läntisimmässä punaisessa ellipsissäSekään ei latu-uran luistoa totisesti lisää. Syksyllä vastaavia risunippuja oli muualla, olisiko työ kannattanut tehdä silloin, tai siirtää kevääseen?

Hyviä luistoja muille.

Hyviä muistoja ei sen sijaan ole jakaa, suksi tökkäsi ylämäeesä ja selkä niksahti luistellessa, eli tämän talven hiihdot oli sitten siinä, oli peräti neljäs kerta ja 10 kilometriä tuli täyteen, sillä tänään lopetin hiihtämisen jo 400 metrin jälkeen, mutta en kävellyt ladulla vaan tulin metsän kautta kotiiin.

9.2.2016 Selkä on ollut jo 1,5 viikkoa kunnossa, mutta lumet ovat sulaneet.

25.2.2016  Pertsalatu on kohtullisessa kunnossa, on ajettu koneella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)