tiistai 5. tammikuuta 2016

Dartsin MM-kisoja Eurosportilla: Scott Waites ja Trina Gulliver maailmanmestereitaDartsin MM-kisat 2016 (BDO World Darts Championships) ovat käynnissä Englannissa Lakesidessa,  Maanantaina 4.1.2016 näytettiin Eurosportilta ottelu, jossa Englannin Jamie Hughes voitti Skotlannin Montgomeryn 3 - 0. Hughes saa vastaansa O'Shean voittaneen Williamsin. Tiistaina ensimmäinen peli on englantilainen Martin Adams vastaan Kanadan Jeff Smith. Martin Adams on viime vuoden kakkonen, ja voittanut ainakin kolmesti MM:n. Nyt kanadalainen Jeff Smith voitti. Viime vuonna 2015 MM:n voitti englantilainen  Scott Mitchell.
Mukana on vielä 16 heittäjää. Tiistaina 5.1.16 heittivät TV:ssä Hollannin Harms ja Japanin Asada vastakkain, Harms voitti 3- 2. Englantilaisten Waltonin ja Dawsonin välinen ottelu oli jännittävä. Dawson oli häviöllä 0-2, ja Waltonilla oli tikat voittoon, mutta Dawson voitti 3 - 2 ja viimeisessä legeissä mentiin jatkoille eli Dawson voitti sen 4-2.

Keskiviikkona 6.1 jatkoon ovat päässeet hollantilainen Wesley Harms ja englantilainen Glen Durrant.

Torstaina katsoin kun Jamie Hughes voitti Latvian Razman.

Ottelut jatkuvat nyt on kahdeksan heittäjää jäljellä (Harms, Hughes, Durrant, Waites, Harbour, Smith, Veensta ja Mitchell), lauantaina 9.1 Hollaniin Veenstra saa vastaansa Kanadan Smithin sekä englantilaiset Waites ja  Hughes mittelevät paremmuudesta. Jamie Hughes voitti Hollannin Wesley Harmsin 5-1 ja sunnuntaina on selvillä kuka on mestari BDO World Darts Championships -kilpailussa.

Lauantaina Jeff Smith vei ensimmäisen setin suoraan Veenstraa vastaan, tikkoja tarvittiin 19, 14 ja 14, ottelu on vasta nuori ja tilanteessa 2 - 1, tauolta tultiin Veenstran johtaessa 4-3, Smith tasoittaa, tarvitsi lopulta 16 pistettä, ei saanut D8:a eikä saanut D4:a mutta sai sentään tuplakakkosen ja tasoitti 4 .4 :ään, voittoon tarvitaan 6 erää. Veenstra ja Smith ovat molemmat "varsin urheilullisia". Kanadan Jeff Smith voitti lopulta 6 - 5 ja saa loppuottelussa vastaansa Englannin Scott Waitesin, joka nuiji 6 - 1 Hughesin.


Loppuottelu siis Jeff Smith (Kanada) - Scott Waites (Englanti), Waites johtaa 5 - 0, kun seitsemän settiä vaaditaan voittoa, Smith on herännyt ja kaventaa, mutta Scott Waites voittaa maailmanmestaruuden lukemin 7 - 1..

Myös naiset kilpailevat ja myös naisten kisoja näytetään Eurosportilta. Lakesidessa voitti Trina Gulliver 3 - 2 Deta Hedmanin, titteli on BBC:n mukaan Trina Gulliverille kymmenes. Uutinen täällä.

Hieman aiemmin miteltiin toiset MM-kisat eli Lontoossa

PDC World Championship -kisoissa Skotlannin Gary Anderson voitti Englannin Adrian Lewis 7-5 loppuottelussa. Näistä kisoista en muuta tiedä. Youtubessa on video koko loppuottelu.
Vuonna 2017 Gary Anderson on taas loppuottelussa Michael van Gerweniä vastaan. MIchael van Gerwen voitti ja 7-3 ja päätti ottelun häränsilmään.

Darts on haastava laji, siinä heitetään vuorollaan kolme tikkaa, ja 501:stä pitää päästä nollaan, ja voitto saavutetaan ns. tuplalla (tai ehkä silmällä). Yleensä heitetään sektoria 20. Jos osuu triplasektoriin saavuttaa 3*20 = 60 pistettä, eli kolmella tikalla voi saada 180 pistettä. Häränsilmä on 50 pistettä ja ulkokehä on 25 pistettä.

Sarjaan 9 tikkaa on minimi eli esimerkiksi 180 + 180 + 141 eli kuusi tripla 20 ja viimeiseen sarjaan vaikkapa tripla 20, tripla 19 ja tupla 12 tai tripla 20, tripla 15 ja tupla 18. On luultavasti muitakin vaihtoehtoja, jos päätetään ns. silmään.

Käytännössä pelaajat laskevat lopetuksen esim. niin, että jos lopetus tapahtuisi tupla 16:lla, niin jos tikka osuisikin 16:a niin seuraavaksi tupla 8 ...

En ole todellakaan lajin asiantuntija, mutta olen seurannut joitakin vuosia otteluita tv:stä. Heittäjistä varsinkin O'Shea on ollut suosikkini.


Selostus on Eurosport 1:llä suomeksi ja erittäin asiantuntevaa, myös englanninkielinen selostus on laadukasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)