perjantai 27. marraskuuta 2015

Päästöhuijaus on kuluttajien huijaamistaNyt ilmitullut dieselautojen päästöhuijaus on vakava asia.

Minusta, jos päästöt ilmoitetaan väärin, se ohjaa ainakin auton ostajia. Moni haluaa ostaa ekologisen auton. Auton todellinen arvo voi myös aleta.

Päästöhuijaus ei ole ehkä pienentänyt joko auton "valmisteveroa" tai vuosittaista autoveroa, koska kyse on ollut typenoksideista ei minusta CO2-päästöistä.

Päästöhuijaus on ollut tietoista toimintaa. Lopulta se on minusta kuluttajien huijaamista. Itsellä on ollut vain neljä bensiinikäyttöistä autoa, joten minua ei olla huijattu.

Yläkuva on oman autoni pakoputkesta, se on vuoden 2001 mallin bensa-auto. Jousun katsastamaan sen joka vuosi, joka vuosi mitataan päästöt. Tämä on varsin kallista toimintaa. Jos autoihin on tehty miljoonittain ohjelmia, jotka antavat väärät tulokset, kaikki mittaukset on tehty ja maksettu turhaan.

Onko joko Suomen valtiolla tai EU-komissioilla mahdollisuus perätä korvauksia veromenetyksistä tai markkinavääristymistä? Onko tämä kilpailulainsäädännön mukainen? Tuntuu, että EU voi puuttua mihin tahansa, mutta miksei tähän ole tartuttu?

Mitä vaaditaan näytöksi? Missä oikeutta käydään? En tiedä. Ei tunne muutkaan tietävän.

Amerikassa tultaneen käymään oikeutta ehkä, mutta rikostutkinta on käynnissä, Talous-Sanomien juttu (22.9.2015) on  täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)