tiistai 24. maaliskuuta 2015

Sepänkadun "Tuton kaava"Turun kaupunginvaltuustossa ja sitä kautta lehdissä on käsitelty Sepänkatu 5:n kaavaa. Siitä on esimerkiksi Aamusetin uutinen täällä. Tontille on tulossa rutkasti "rakennusoikeutta" eli kaksi yhdeksänkerroksista uudisrakennusta.


Tontille jäävät ilmeisesti puutalot joista otin pari kuvaa, ymmärtääkseni kyse on hankitusta tontista?

Alue sinällään on sangen hieno, sillä ylämäki päätyy puistoon.

Tonttia vastapäätä on muuten synnyinpaikkani eli entinen synnytyssairaala Heideken.

Luostarinkadun varressa on entinen tyttökoulu ja entinen ruotsinkielinen oppikoulu. Luostarivuorenkoulussa on nyt yläkoulu ja lukio, ja St Olofsskolanissa on ruotsinkielinen yläkoulu.

Julkisesa keskustelussa on käsitelty tontin omistusjärjestelyitä. Yleensä ei myönteisessä sävyssä.

Kaava-asian julkisessa keskustelussa ei minusta ole otettu sitä asiaa huomioon, että viereiset korttelit koostuvat pelkistä kerrostaloista, mikä ilmenee kuvien taustoista, joita jouduin rajaamaan, että ihmisiä ei olisi tullut kuviin, (Autojen rekisterikilvet mustasin).

Monikin talo on seitsemän- tai kahdeksankerroksinen korkeammalla kohdalla mäkeä eli miksi juuri tämä tontti herättää kiinnostusta. Toisaalta kaksi yhdeksänkerroksista uudisrakennusta tuntuu paljolta, tontin koko jos puutalot jäävät ei ole kovin iso.

Toisella puolen Kivenhakkaajankadulla on kauniita puutaloja ja kerrostaloja. Kivenhakkaajankadun päähän tulee myös kerrostalo, asiasta lisää täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)