perjantai 19. joulukuuta 2014

Vänrikinkadulle kerrostalo?Turun yliopiston "Yliopistonmäen juureen" on kaavoitettu nelikerroksinen asuintalo Vänrikinkadulle.

Ylhäältäpäin näyttää tältä, kun rakennus on valmis, ei näytäOpaskartan mukaan paikka tulee suurin piirtein punaisen nuolen kohdalleKaavasta on valitettu, mutta hallinto-oikeus hylkäsi Turun Sanomien mukaan valituksen.

Entinen toimiupseerikerho on kuitenkin suojeltava, kuvassa keltainen talo.

Tämä vie aika paljon avaruutta yliopistonmäeltä, mutta kunnalla on oikeus kaavoittaa. Minusta talolle olisi ollut parempiakin paikkoja.

Liikenne muodostuu minusta ongelmaksi, asukkaiden on pakko ajaa Piispankadulle, sillä Arvidsoninkadulta läpiajo on estetty, eikä se olekaan kuin hiekkatie entisellä kasarmialueella. Piispankadulta pitää ajaa Porthanian kadulle, josta on pakko ajaa Kerttulinkadulle, josta pääsee vasta Hämeenkadulle.

Kampusalueella on paljon jalankulkijoita ja pyöräilijöitä, eli lisä autoliikenne ei ole toivottavaa, lisäksi Åbo Akademin laitokset ovat myös lähellä kuten muutama museo ja Tuomiokirkko. Aluetta rajoittaa lisäksi toiselta puolelta joki ja toiselta puolen jyrkkä, mutta minusta kaunis rinne.

Kesäkuu 2015, ilmeisesti kaavavalitukset ovat kaatuneet ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)