torstai 27. marraskuuta 2014

Sähköiset yo-kirjoitukset etenevät aikataulussaanVaikka eilisestä 26.11.2014 Turun Sanomien uutisoinnista voisi toisin päätellä, sähköisiä ylioppilaskirjoituksia viedään vauhdilla eteenpäin.

Digabi-projekti teki päätöksen jalostaa oman järjestelmän, joka on minusta oiva ratkaisu. Minusta ei ole ollut koskaan tarkoituskaan käyttää jotain "vanhaa olemassaolevaa". Päätös uutisoitiin jo puolitoista vuotta sitten eli KESÄLLÄ 2013. Päätöksen hyvä puoli on hakkeroinnin ja lunttaamisen estäminen. Lisäksi varsin kevyellä tietoteknisellä laitteistolla voi kokeen suorittaa. Käyttöympäristö/järjestelmä syötetään koneeseen USB-tikulla.

Häiriötön oma järjestelmä, joka on yksinkertainen ja luotettava ja sopii yleisimpiin "kannettaviin", on ainakin oma toiveeni. Lisäksi on tiedotettava asiasta jo yläkoulussa, jolloin laitteet hankittaisiin jo lukion ensimmäiselle periodille. Entisenä tietotekniikan opettajana olettaisin, että lukiossa ja sen tuntijaossa olisi hyvä panostaa tietotekniikan opetukseen, tai ainakin niin, että kirjoitusohjelma ja taulukkolaskenta olisi hallussa. Nuorilla on paljon "älylaitteita", mutta siitä huolimatta tietotekniikan hyötykäyttö ei ole välttämättä riittävän hyvin hallussa.

Digabi on reagoinut Turun Sanomien uutisointiin omalla sivulla NÄIN.

Yläkuva on kooste "uutisesta", ja "vastineesta".

Olen sähköisistä yo-kirjoituksista blogannut aiemmin NÄIN.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)