keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Lapset pois ladulta, mitä kummaa?

Suksillako ei saa olla enää ladulla?

Turun Sanomien mukaan

"Turun kaupunki haluaa pienet koululaiset pois hiihtoladuilta. Kaupungin kouluille on lähtenyt alkuviikosta viesti, jossa koulujen opettajia kehotetaan olemaan viemättä pienimpiä koululaisia Impivaaran varsinaiselle isolle hiihtoradalle"

Palvelu on Turun kaupungin maksama siis latukoneet, ja tykkilumi, ja ihmiset, jotka latuja kunnostavat. Lapsissa on tulevaisuus. Miksi heitä ajetaan pois Impivaarasta. Itsekään en viitsi hiihtää Impivaarassa, jään nopeampien jalkoihin hiihdän muualla, tai lenkkeilen.Varsinkin pertsasuksilla olen ladun tukkeena, kun luisteluhiihtäjät puuskuttavat ohi.

Missä lapset sitten hiihtävät? ja koululaiset? Kaikki eivät halua kilpailla

Hirvensalossakin on lapsia hiihtämässä, ja on joskus maanneet ladulla, mutta kyllä lastenkin pitää oppia hiihtäminen. Minusta vanhemmat voisivat katsoa alkuun ja opettaa, mutta jos hiihtäjää lapsessa on yli 10-vuotias pärjää jo yksin ladulla

***
Impivaaran ladusta en toki päätä, mutta maksan kuitenkin kunnallisverosiivuni Turkuun, joten enemmän on ehkä asiasta sanottavaa kun rahoitan osaltani toimintaa, latu on minusta vapaa kaikille, ja kuuluu ollakin. Lapset voivat harjoitella hieman tasaisella Impivaaran pikkulenkillä, ja sitten rohkeasti vaan isolle lenkille. Parempi se latu on kuin Hirvensalon, tai Uittamon, ei kovin jyrkkiä eikä isoja ylä- ja alamäkiä.

Hirvensalossakin tunteet kuohuivat jokunen vuosi sitten. Pikku poika (joka oli keskimmäinen poikamme, nyt jo aikuinen, ja kotoa pois muuttanut mies) oli ohittanut "aikuisen", "aikuinen" oli ottanut kaverista kiinni ja ripitti tätä oikeasta latukäytöksestä. Kun tulin paikalle jonkin ajan päästä, juttu muuttui, että poikaa pitää opettaa hiihtämään, kun ei kerran osaa.
***

Ladulla on isompiakin ongelmia kuin lapset tai "hitaat" niin kuin minä. Hirvensalossa on parina talvena laitettu isoimman alamäen alle hiekkaa tai soraa, se ei ole mukavaa. Sitten on näitä, jotka kävelevät ladulla, mikä sekään ei ole toivottavaa.

Eli miksi lapset ja koirat ovat aina se jotka ovat liikaa joka paikassa.

Monessa rivitaloyhtiössä on koirakylttejä, ettei koirat saa kävellä nurmikolla, lapset eivät saisi jonkun mielestä juosta nurmikolla, mutta aikuisten tarvitsee ajaa nurmikkoa leikkurilla, tätä logiikkaa en ole ymmärtänyt, miksi on nurmikko, missä ei saa olla paitsi leikkurin kanssa, ja mikä on latu, jossa ei saa hiihtää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)