tiistai 11. joulukuuta 2012

Fysiikan kertauskirja ja vastauskirja


Heikki Lehto, Raimo Havukainen, Janna Leskinen: Fysiikka, kertauskirja


Heikki Lehto, Raimo Havukainen, Janna Leskinen ja Antti Havukainen: Fysiikka, kertauskirjan tehtävien ratkaisut   

Molemmat teokset ovat kotonamme muistona nuoremman polven lukio-opinnoista, joihin kuului luultavasti 8-10 kurssia fysiikkaa.

Olen itse lukenut lukiossa pitkän fysiikan, ja suorittanut fysiikkaa "fysiikka" -nimellä noin 15 opintoviikkoa korkeakoulussa, mutta myös termodynamiikkaa, dynamiikkaa, statiikkaa, lujuusoppia, sähkötekniikkaa, sähkötekniikan työt, säätötekniikkaa, automaatiotekniikkaa, materiaalitiedettä... noin 85 ov, joten olen jotenkin kärryillä vieläkin lukion fysiikan tasosta ja opinnoista.

Pidän fysiikkaa kemian ohella vaativana ja hyödyllisenä aineena, jota lukiossa kannattaa lukea, jos suuntautuu lääketieteelliseen, matemaattis-luonnontieteelliseen, tai teknisille aloille.

Lukion kursseista olen sitä mieltä, että ylioppilas- ja koetehtävät ovat vaikeampia, kuin kurssikirjoissa suoraan opetetaan, joten opiskelijan pitää olla kiinnostunut ja perehtynyt aiheeseen laajasti.

Luin itse pikkupoikana Tekniikan maailmaa, ja alan kirjoja, ja myös tähtitiedettä. Yllä olevat kirjat ovat minusta loistavia teoksia, ja auttavat fysiikan opiskelussa, jos suoritat kaikki fysiikan lukiokurssit kannattaa kirjat ostaa tai lainata kirjastosta, niistä on oikeasti hyötyä.

Violetissa kirjassa on paljon menneitä yo-tehtäviä, ja sinisessä kirjassa niiden ratkaisuja koottuna kursseittain.  

Kemiaa ja fysiikkaa on pakollisena opintoina 1 ov tai 1 kurssi sekä lukiossa että ammatillisessa koulutuksessa.

Lukiossa sekä fysiikan että kemian ykköskurssit kattavat perusteet ja kattavasti koko kentän ja ovat minusta sangen hankalia kursseja, minusta loput kurssit keskittyvät johonkin asiaan esim. mekaniikka, lämpöoppi, sähköoppi, orgaaninen kemia ... ovat rajatumpia ja helpompia opiskella ei välttämättä helppoja, mutta rajatumpia ja helpommin hahmotettavissa.

Kannustan sekä fysiikan, kemian että laajan matematiikan opintoihin, laajan matematiikan opinnoista on hyötyä myös kauppakorkeakoulussa ja taloustieteen opinnoissa, eikä siitä ole todettu olevan haittaa kenellekään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)