lauantai 7. heinäkuuta 2012

Hirvensalon ympärijuoksu

Hirvensalon ympärijuoksussa on perinteisesti kaksi sarjaa 6,1 km (punaisella koko reitti) ja 14, 3 km (sinisellä osa reitistä). Luultavasti lyhyempi matka on hieman pidempi, sillä tietä on muutettu kaksi kertaa, ja on tullut yksi asuinalue ja liikenneympyrä "lisää", joten matka lienee miltei 6,3 km ehkä enemmänkin, joskin nyt liikenne ympyrän ohittaa pyörätie. Voittoaika on alkanut 2:lla yleensä 21 minuuttia miesten sarjassa, naisten ja viisikymppisten sarjassa noin 24 minuuttia. Pidemmällä matkalla voittoaika alkaa yleensä 5:lla eli 14,3 km selvitetään reilusti alle tuntiin. Viime vuonna 2011 voittaja oli Jukka Kero, joka voitti ajalla 49,21, neljäs oli Janne Klasila 52.14, joka voitti myös Paavo Nurmi Maratonin, ja toinen oli Rauma ja kolmas Hellsten. Voitto ei ehkä aivan helposti irtoa. 2010 voitti myös Kero ennen Klasilaa, mutta aika oli 53,19.

Olen osallistunut kahdesti ilman mainittavaa menestystä lyhyempään matkaan. Vuonna 2004 sorruin liian kovaan alkuvauhtiin, koska aluksi molemmilla matkoilla on kilometrin mittainen ylämäki, ja vedin sen liian kovaa, ja loput viisi kilometriä pisti, vaikka en kärjessä mäen jälkeen ollutkaan, niin vauhti oli kuntoon nähden liian tiukka. Noin neljän kilometrin kohdalla on myös ylämäki. Vastaavasti alamäkiä on myös kilometristä alkaa loivahko alamäki, jota on aika helppo juosta. Kakskerran tielle noin viiteen kilometriin on myös alamäki, joka on loppuosaltaan jyrkkä.

Osallistuin lisäksi vuonna 2006 jolloin olin nilkkavaivainen (koko alkuvuoden), silloin olin aluksi viimeinen ylämäen jälkeen ja ohitin liian kovaa aloittaneita ja ajallisesti meni paremmin kuin 2 vuotta aiemmin.

Pidemmällä matkalla on aluksi myös pitkä mäki, ja mäkiä on myöhemminkin, joskaan ei enää viimeisellä kolmella kilometrillä paitsi loppunousu. Viimeinen kilometri on osin hiekkatietä, jossa on myös ylämäkeä.

Kilpailu- ja hölkkä järjestetään Hirvensalopäivien yhteydessä lauantaiaamupäivänä tänä vuonna 18.8.2012 klo 11, alkuun klo 10 on yleensä lasten kilpailuja. Hirvensalon saaren hölkkätapahtumaan siitä ei ole tullut. Olin molemmilla kerroilla miltei viimeinen ja hirvensalolaisia tunsin muutaman, eikä yleensä yli 40 minuutin kukaan viihdy kuuden kilometrin lenkillä, mikä on sääli, pidempi hölkkämaasto on mukava, ajan sitä eteläistä osaa polkupyörällä, siinä on ylä- ja alamäkeä.

Koska asun reitin lähellä juoksen lyhyempää lenkkiä joskus harjoitusmielessä talvisin, hangessa viime talvena kahdesti, yleensä enemmän. Molemmilla kerroilla viime talvena alle 40 minuuttia ja toisen kerran alle 35:n, mikä oli lumisissa oloissa itselleni ok.

Juoksijalehden sivulla on ilmoittautumisohjeet sekä saaretverkossa sivuilla, mutta samana päivänä voi jälki-ilmoittautua, etukäteen voi ilmoittautua sähköpostilla ja tilisiirrolla maksun numero on netissä on 15 e, pidemmällä matkalla voi olla juottopiste, lyhyemmällä ei ole.

Nilkkavamman vuoksi olen kannustusjoukoissa.
__
Ajoratamaalaukset on jo tehty, tässä 6,1 km:n reitti eroaa 14,3 km:n reitistä

***
18.8.12 Ilma on kuuma, ja laitan tähän kuvia kisoista, pienensin kuvat niin pieneksi, että ei tuntemattomat tunnista, (jos olet itse kuvassa voin lähettää kuvan noin 4 megaisena, nämä ovat noin 10 kiloisia, laita mailia yllä olevaan osoitteeseen)
Numero 240 tuli tuulispäänä yhden kilometrin jälkeen ykkösenä ja juoksi 6,1 km. Aloitus oli vauhdikas

Tämä kaveri oli kakkonen tai kolmonen pitkällä matkalla risteyksessä
Tämä oli hieman ennen lähtöä, kuva epäselvä
No 241 oli kakkosena liikenneympyrässä noin kahden kilometrin hapottavan ylämäen jälkeen 6,1 km:n matkalla.

Tämä mustapaitainen kaveri luiskahti ensimmäisenä pitkälle lenkille, kuva vain selästä

Tässä noin 4 km:n kohdalta no 240 johti edelleen


Laitan tuloksia, jos ja kun  näen jossain, olin tässä 4 km:n kohdalla viimeiseen asti, kaikki selvisivät pisteeseen klo 11.30 mennessä, koitan huomenna olisinko itse ehtinyt, ja ensi vuonna yritän olla viivalla.
***
19.8.2012
Juoksin aamulenkkinä lyhemmän reitin läpi, olisin ollut viimeinen, aikaa kului hölkätessä noin 40 min.
.
Urheilutalon seinässä ei ollut tuloksia, mutta mittasin hölkätessäni kilometri kilometriltä aikaani

Ensimmäinen kilometri 7 min, ylämäkeä,
seuraava lievään alamäkeen 6 min,
kolmas kilometri 8 min, ja
neljäs 6 minuuttiin,  loput hieman yli 6 minuuttia
eli reitti on minusta mitattu väärin, tietä on vedetty ainakin kahdesti uusiksi, juuri kolmannen kilometrin kohdalle on laitettu liikenneympyrä ja tielinjaa on muutettu.
Myös viimeisen kuvan kohdalta tie kiertää aiempaan verrattuna uusien talojen verran, matka on ollut jo 1990-luvulta 6,1 km, mutta minusta se on nyt pidempi kuin 15 vuotta sitten, koska tietä on muutettu kahdesti.
Jos matka mitataan autolla, se antaa väärän tuloksen, "mittanauha" pitäisi asettaa pyörätielle.
***
Tulokset Hirvensalon ympärijuoksun tuloksia Heiton sivujen mukaan

Miesten pidemmän matkan eli 14,3 km:n voitti Matti Rauma ajalla 48:18, toinen oli Janne Klasila 51:13
ja kolmas oli Jyrki Kukko 52:30, voittajan aika on minusta hyvä. Toki muutkin.

Miehet hurjastelivat lyhyellä matkalla eli 6,1 km:lla . Johannes Brunila tykitti ajan 20:15 ja Jari Jaakkolakin juoksi tasan 21 minuuttia.
***
2013 Hirvensalon ympärijuoksu on peruttu, piti olla vain kuntotapahtuma ilman aikaa
Tämä on peruttu eli lauantaina 17.8.2013 ei ole Hirvensalon ympärijuoksua, piti olla 6,1 km:n reitti, ilman aikaa, kaikille mitalit, luultavasti klo 11 maksu 10 euroa, ilmoittautuminen puoli tuntia aiemmin, lasten juoksukilpailut klo 9.30. (tietolähde kaupunginosasivut 4.7.2013 sekä TS:n pikkuilmoitus, en vastaa muilta osin tästä informaatiosta :)
2014  tapahtumaa ei ole, en nähnyt sitä Juoksija-lehden kalenterissa, sääli reitti on mäkinen ja hyvä. Tietyötkin saatiin valmiiksi, itse juoksin runsaan 6 km:n reitin hölkkävauhtia viikonloppuna. 

Eikä ole 2015 tapahtumaakaan juoksijalehdessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)