tiistai 12. huhtikuuta 2011

Lämpöä RunosmäessäKarttakuva ja Turun Sanomien kuvaTurun Sanomat kirjoitti 13.4.2011 Runosmäkeen suunniteltavasta lämpövoimalasta, ja jo tammikuussa oli mielipidekirjoitus: "Hiljaista Runosmäen ulkoilualueen tuhoamista
Turun Sanomat 11.1 2011 ja teksti alkaa seuraavasti
"Onko tarkistettu almanakasta ajankohta, jolloin asukkaille tiedotettiin uudesta kaavoitusaikeesta Runosmäessä ...
"

Eli tähän päivään 13:s huhtikuuta, jos oikein tulkitsin Turun Sanomien kuvaa, jonka skannasin paperilehdestä, se tulee toisen kartan violetille alueen sisäpuolelle, jos tulee, tosin vielttia tuntuu olevan hieman liian vähän.

Kaavavaihtoehtoja on lehden mukaan kaksi, ja siihen sisältyy "lähivirkistysalue", joka on alueen sisällä. Luultavasti violetin alueen sisälle on sitten suunniteltu voimalaitos, varastot, logistiikka ja sitten se virkistysalue.

Asukkaat ja järjestöt ovat reklamoineet asiasta, mm. Turun Suunnistajat.

Kyse olisi hakevoimalasta, joka korvaa nykyisen öljylaitoksen, minusta tuntuu, että hakevarastot vievät enemmän tilaa kuin vastaavan tehoisen öljyvoimalaitoksen varastot ja tuskin epäpuhtauksia tulee vähemmän, tosin hake saadaan kotimaasta, toisin kun öljy. Tietenkin aina herää kysymys voimalaitosten paikasta, ja koko seutukunnan energian tarpeesta ja -ratkaisuista.

Painamalla linkkiä Runosmäki näkee vanhan juttuni koko alueen kartan.
***
Asiasta lisäinfoa, ehkä kaavamuutosta ei tulekaan, lähde Turun Sanomat 11.12.2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)