lauantai 23. huhtikuuta 2016

Aurajoen yöjuoksu 2016 ja 2017Aurajoen yöjuoksu 2016 pamahti käyntiin lauantaina 23.4.2016 klo 22, ja reitti menee aina  Forum Marinumilta Linnankatua pitkin Martinsillalle ja ensin yli ja ali, Itäistä Rantakatua Auransillalle ja yli, ja joko Linnankatua tai Läntistä Rantakatua takaisin Forum Marinumille.


Matkoja on aina kaksi 5 km ja 10 km. Kymppi menee kaksi kierrosta, vitonen vain yhden. Kympille startannee parisataa miestä ja yhtä monta naista, vitoselle starttaa 50 miestä ja naista, eli veikkaan, että juoksijoita on viitisen sataa.


Talviharjoittelu on jäänyt, kuten joulukilotkin, eli tavoitteena on päästä vitosen lenkiltä ennen nopeinta kympin juoksijaa.


Kisakanslia on Ravintola Daphnen yläkerrassa Forum Marinumissa.

Jos en olisi ilmoittautunut jo lokakuussa, en juoksisi lainkaan. Juoksunumero ja nimi ovat manipuloitu, tulosluettelosta löytyy noin 28 minuutin kohdalta toivoakseni, jos huonosti menee niin puolen tunnin paikkeilta, katsotaan miten pääsee lähtemään juoksemaan ruuhka on varmasti kova.

Juoksin reitin pääsiäisenä yksin hölkäten noin puoleen tuntiin, en tiennyt kaikkia reitin kiemuroita, mutta reitti on ainakin tasainen ja nopea. Turussa on tänään kylmä noin yksi astetta on luvattu, iltapäivän räntä- ja vesikuurot ovat loppuvat mutta lätäköitä voi olla.

Tulokset
Miesten kympin voitti Janne Ukonmaanaho ajallaan 30:27 ennen Tuomas Jokista, joka hävisi vain 2 sekuntia, Janne Kero, joka teki 40-vuotiaden Suomen ennätyksen kuulutuksen mukaan, oli kolmas ajalla 30:42, Joonas Harjamäki sai saman ajan. Näin maaliintulon, vaikka juoksin itse vitosen, pääsin maaliin, joka alitti yllä olevan tavoitteen 28 minuutia myös bruttoaikana. Aika kymmenen kilon ylipainooni nähden on jopa hyvä. Vitosen voittoaika oli Lasse Suonpään 16:04. Rata oli kyllä sangen nopea, Olin yhden kilometrin kohdalla ajassa 5:50 ja 2 km:n kohdalla 11:30, sen jälkeen en kylttejä nähnyt, mutta vauhti oli nousujohteista, alku on aina hieman kävelyä ruuhkan vuoksi. Ilma oli tyyni, joka paransi kaikkien aikoja.

Tunnelma oli minusta hyvä.

Oma harjoittelu on jäänyt, ja sisältänyt pidempiä lenkkejä 7-10 km maaliskuussa ja huhtikuussa, pari kertaa kävin sählyssä ja suunnistamassa, allergisten oireiden ja työkiireiden vuoksi en juossut tällä viikolla lainkaan, edellislauantaina olin suunnistamassa ja sunnuntaina 7,5 km:n lenkillä, mutta kävelin viikolla päivittäin töiden takia 2-6 km/ päivä.

29.4.2017 Aurajoen yöjuoksu

Samoilla ajatuksilla kuin viime vuonna. Lenkillä ja suunnistamassa on käyty, mutta kevät on tuonut kiirettä töihin ja siitepölyallergiaa, itsekuri syömisten suhteen ollut heikkoa, ja on ollut kaikenlaista pientä, tästä johtuen  minulla on entistä enemmän ylipainoa, joka on hidastava ja epämukavoittava tekijä. Suunnistuaikana painoin 67 kg, nyt 80 kg.

Lunta satoi ja lämpätila oli nollassa ja oli kova tuuli, ja aika kympillä oli 58 minuuttia brutto, ja netto 57 minuuttia, jälkimmäisen vitosen juoksi 28 minuuttiin, ensimmäisen bruttoaika oli 29:45tavoite oli juosta rennosti noin tuntiin, jotta yöunet eivät häiriinny. Ensimmäisen vitosen juoksin hieman alle puoleen tuntiin, ja toisen hieman nopeammin. Sää oli minusta tuulta lukuunottamatta hyvä juoksusää, eli lämpötila 0 tai +1, ja satoi lunta ja tuuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)