perjantai 11. maaliskuuta 2016

Hirvensalon Kyyrläntien Marjamäkeen asuntojaHirvensalon Kyyrläntien varteen Marjamäkeen on kaavoitettu asuntoja luultavasti asuntoja tulee parisenkymmentä, kun puhutaan 80-100 asukkaasta. Tekeillä on lähiseudulle kymmeniä omakotitaloja, ja tontteja on myymättäkin.


Jokainen pelto- ja niittytilkku kaavoitetaan, tien toinen poski Sommelontien vieressä on täyteen rakennettu.


Tien toisella puolella lienee tämä "omakotitalo" myymättä, luultavasti tämä on tontin puolesta myynnissä, asuinkelpoiseksi taloa ei ehkä saa.

Kaavoitusarkkitehdit ovat ehkä tahtomattaan humoristeja. He nimeävät Toijaisten tien uudelleen sen nimeksi on tulossa Perhekatu, lisäksi tulee Mummonkuja ja Vaarinkuja.

Kaikkein huvittavinta tai oikeasti surullisinta on maininta virkistysalueesta, nythän joka paikka rakennetaan juuri täyteen ja metsään ei pääse tai se kaadetaan. Minusta on hurskastelua puhua virkistysalueesta, kun kaikki kaavoitetaan ja kaikki virkistys poistuu.

Oikealla näkyy metsää, jossa on voinut vapaasti virkistäytyä, ja siellä myös eläimet "virkistäytyvät"

Olen jo 2012 kirjoittanut yhä pahenevasta Hirvenalon liikennepuurosta TÄÄLLÄ. Jokaista omakotitaloa kohti voi laskea kaksi autoa ja yhden mopoauton, joista ainakin yksi on ajossa aamuruuhkassa ehkä jopa kaksi. Liikennepuuroon kirjoitin myös 2015 TÄÄLLÄ

Koko ajan liikenne on enemmän puurossa, kuva 14.3.2016 aamulla,  Kukolantien ja Kakskerrantien risteykseen laitettiin liikennevalot, jo suunnitteluvaiheessa kirjoitin (näin), että liikenne puuroutuu, olin väärässä, sillä se tukkeutui totaalisesti aamuisin, sillä WA-koulun risteys Ylikyläntiellä on tulppa, joka ruuhkauttaa koko saaren liikenteen ja varsinkin Kukolantien liikenteen. Aamuisin voi joutua sataa metriä ajamaan autolla 0,5 tuntia. Kirjoitin kantani kaupungin liikenneinsinöörille ennen kuin valot tehtiin, mutta en saanut mitään vastausta.Se hyvästä palvelusta. Olen myös laittanut eräitä havaintoja liikennehaasteista kupungin palautesivuille, mutta mitään ei ole tehty enkä ole saanut palautettakaan. Kaupungin palautepalvelu tarvitsisi palautetta.

Samaan aikaan on kaavoitettu Illoisten järven rantaan NÄIN: Arola on täyteen rakennettu NÄIN. Uusi yhtenäinkoulu tulee Syvälahteen NÄIN.

Hirvensalon ainoasta kaupunkiin johtavasta sillasta olen blogannut täällä, ja uudesta sillasta, jota ei koskaan varmaan rakenneta täällä (ei ole rahaa ja joku aina vastustaa). Minusta on älytöntä kaavoittaa taloja, kun ei ole kunnon palveluja eikä liikenne vedä.

Huvittavaa tai oikeastaan surullista on Satavan kaavoitushalut, lisäksi Kakskertaan halutaan kaavoittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)