tiistai 23. helmikuuta 2016

Lex Spex 2016 esittää Peikkometsän pakolaiset


Vuoden 2016 Lex Spexin nimi on Peikkometsän pakolaiset, sitä esitetään Turun Köysiteatterissa ja yksi näytös Gloriassa Helsingissä. Ensi-ilta oli tiistaina 23.2.2016 kello 19.00, speksi päättyi lukuisten omstarttien ja raikuvien aplodien jälkeen noin klo 22.

Lähtökohta:
Ydinvoimalaonnettomuuden jälkeen Peikkometsän ahkera Albert ja renttu Ruben lähtevät etsimään uuden elämän alkua kumiveneellä Byroslavista (Byro§lavia)

Alkulaulu alkaa:
Kaaosta, saastetta
me pakoon lähdetään
Jääköön muistoihin vaan
tämä kurja maa
Aion siivet levittää


Albert (Allu) ja Ruben saapuvat Byro§laviaan, jonne pormestari toivottaa tervetulleeksi ja paikalla on on myös röllisti. Kuvassa on taikaseinä, josta tulee mannaa ja mammonaa.

Allu ahkeroi, mutta Ruben karkeloi.
Allun kehittämä lörtsybisnes tukahdutetaan byrokratiaan ja lukuisiin lupiin. Liäksi lörtsybisnestä jarruuttaa mielensäpahoittajan vatsavaivat lörtsyn syönnin jälkeen.
Ruben viihtyy naisten kanssa.
Allu masentuu.

Allu tutustuu kriminaaliin Suvikukkaan, ....

Näytelmässä koetaan vielä oikeudenkäynti ja sen jälkiseuraamukset mutta saadaan onnellinen loppu.

Speksinä se oli erinomainen, lukuisat omstartit, joista osa oli suunniteltuja olivat hyvinkin viihdyttäviä. Laulut, bändiesitykset ja tanssit rytmittivät hyvin menoa. Lomassa oli myös ovelia mainoksia (Bird & Bird ym).

Yleisö nauroi ja taputti, tupa oli täynnä arviolta sata henkeä. Väliajalla ei ollut myynnissä kahvia, eli varustaudu tarvittaessa termospullolla jos haluat kahvia, mutta hereillä kyllä pysyi ilmankin.


Lopussa iso produktio haki suosionosoituksia ja sai ansaitusti aplodeja. Käsiohjelma oli laadukkaasti tehty ja taitettu.

Olen ollut monena kesänä katsomassa kesäteatteria esim. Kailon Emma-teatterissa (sekä Linnateatterin toteutus että muiden). Olen esityksessä koko ajan katsonut kelloa, että koska loppuu. Täällä ei tullut sellaista tunnetta, minusta tämä oli hyvä esitys.


Teema, mitä suvaitsevaisuus ja "röllismi" on, ja kuinka itsekkäitä viime kädessä olemme, ilmenee näytelmästä. Asiaa käsiteltiin rakentavasti, mutta hauskasti, ketään ei myöskään nolattu eikä oltu ilkeitä.

Lex on oikeustieteellisen opiskelijoiden järjestö, siten myös oikeushuumoria oli jonkin verran, mutta ei "häiritsevässä" määrässä. Allu-peikon lukuisia lupapuutteita ja muita "rikoksia" käsiteltiin oikeudenkäynnissä. Syytteet olivat hirmuiset ja kaikkiin oltiin syyllisiä. Kun tuomiota luettiin ja alettiin ottaa ensikertalaisuutta ja muuta huomioon, tuomio kutistui kokoon. Varsin tyypillistä suomalaisessa oikeussalissa. Harvemmin häkki heiluu.

Esityksiä oli viisi Turussa ja yksi Helsingissä.

(Kuvat ovat riittävän epäselviä, jotta ei tunnisteta ketään. Kuvat otettu Lumialla ilman salamaa takarivistä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)