sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Anssi Kela herännyt Ruususen unestaAnssi Kela (tai paremminkin Anssi Kelan fani) on herännyt Ruususen unesta. Kelan uusi single Petri Ruusunen jatkaa biisin Puistossa tarinaa. Samoin osa Anssi Kelan faneista on herännyt, yläkuva on Club Feenixin keikalta vuodelta 2001 tai 2002, olin pari kertaa seuraamassa siellä Anssi Kelan keikkaa, ensimmäinen 17.11.2001.


Olin lisäksi Anssin "foorumikeikalla" 8.10.2002 Semifinaalissa.

Anssi Kelan ura alkoi  Pekka ja Susi -yhtyeessä, johon lukeutui voitto rockin sm-kilpailuissa 1993 "biisillä" Karhun elämää. Tätä en noteerannut lainkaan. Ensimmäinen kosketus  Anssi Kelaan oli radio. Anssi Kelan biiseistä alkoi soida radiossa ensin Mikan faijan BMW, Puistossa, jossa fiittasi Alexandra, Kaksi sisarta ja sitten mykistävä Nummela. Nummelasta tulikin ilmiö, levyjä myytiin ja painettiin, myytiin ja painettiin.

Anssi Kela lähti siis Pekka ja Susi -yhtyeestä ja loppu on legendaa. Anssi Kelan Nummela (2001) on myynyt ainakin 157 000 kappaletta. Milla-singleä on myyty yli 10 000, mutta single laitettiin myös Nummelan tupla-platina CD:n mukaan.

Nummelan biisit olivat Kaksi sisarta, Mikan faijan BMV, Esko Riihelän painajainen, Puistossa, Kaunotar ja basisti, Rva Ruusunen, Harhaa, Kissan päivät ja Nummela.

Seurasin myös Anssi Kelan ensimmäistä foorumia, ja olin "salakeikallakin" 8.10.2002. Siellä kuulin ensimmäistä kertaa biisin Kipinöitä, joka oli tehty Pahat pojat -elokuvaan, mutta mitä ei otettu mukaan, kuten Anssi totesi 2002, se kertoi elokuvan juonen varsin hyvin.


Suuria kuvioita pitkäsoitto ilmestyi 2003 ja möi varsin hyvin eli yli 50 000 kpl. Sen aloitti loistava Kipinöitä, sitten levyn suurin hitti 1972, sitten Laulu petetyille, Mies ja meri, Faijan haamu, Kaatuneiden muistolle, Sormus (minusta hyvä biisi), Ensilumi, Suuria kuvioita (tämä tuli singlenä ennen albumia, minusta albumin heikoimpia raitoja) ja Uudet autot.Rakkaus on murhaa ilmestyi vuonna 2005 ja möi enää nipin napin yli 15 000. Levy oli minusta ihan kelvollinen, biisit: Joki, Jennifer Aniston, Huoneessa, Karhusaari, Rock-unelma, Kaveria ei jätetä (Biisi on Mikan faijan BMW:n jatkot!), Rakkaus on murhaa, Älä mee pois, Hakaniemen harmaa mies, ja Imsomnia. Minulla on tästä myös dual disc -versio. Rakkaus on murhaa -biisissä soittaa viulua Pekka Kuusisto. Biisi on hyvä, ja samoin pidän biisistä Rock-unelma.


Aukio -levy (2009) oli eheä tarinaltaan, mutta sitä myytiin alle 5000 kappaletta, se kertoo kaivoksesta, biisit olivat: Huuto, Uni, Aamu, Kaivos, Albin Stenman, Haaveilua, Romahdus, Loukussa, Ihme, Paluu ja päättöraita Aukio.


Singlet 2000-2010, sisälsi kaksi CD:tä, jossa toisessa on 15 liveversiota. CD1:ssä on 17 singleä eli Vanha biisi, Nolla, Milla, Aamu, Puistossa, Jennifer Aniston, Kaivos, Kaksi sisarta, Laulu petetyille, Karhusaari, 1972, Älä mene pois, Mikan faijan BMW, Rakkaus on murhaa, Suomalainen, Suuria kuvioita, Nummela


Anssi Kela -CD on vuodelta 2013, se oli levy, joka herätti faneja, ja alkaa Maitohapoilla ja sitä seuraa nerokas Levoton tyttö, jonka Sanni esitti Vain Elämää neloskaudella.


Tämän levyn jälkeen on julkaistu Nostalgiaa 2015 vuonna, biisit ovat Tanssilattialla, Viimeinen, Tyhmä kuu, Nostalgiaa, Piirrä minuun tie, Mihin tahansa paitsi Helsinkiin, Nahkaa ja luuta, Huomaatko mitä sait aikaan, Teit musta viisaan, Kuolleen miehen kitara.

Anssi Kela oli myös Vain Elämää neloskaudella, jossa hän kunnostautui muiden biisien uudelleen "sovittajana". Kasarin lapsi VilleGallen päivänä oli mykistävä Pro Fide taustalla, ja muut olivat Avara luonto (Virven päivä), Luokkakokous (Maija Vilkkumaan päivä), Vaarallinen (Antti Tuiskun päivä), Ikävä (Pave Maijasen päivä), Sannin  päivänä minusta 2080-luvulla onnistui hyvin.
Anssin päivänä Alexandra ja JVG esittivät ohjelmassa Puistossa -biisin "miksattuna", Pave Maijanen biisin Milla, Sanni biisin Levoton tyttö, Antti Tuisku esitti Kaksi sisarta, Virve Rosti biisin Nostalgiaa, ja Maija Vilkkumaa biisin 1972. Duettopäivänä Anssi oli Maija Vilkkumaan kanssa biisissä Lissu ja mä, sekä Sannin kanssa biisissä Piirrä minuun tie.


Anssi teki isoja biisejä tv-ohjelmassa muiden tähtien kanssa. Levy näyttää tältä, ja Anssi esittää Kikan biisin Mä haluun viihdyttää, Tapani Kansan R-A-K-A-S, Hassisen Koneen Rappiolla, Kim Lönnholmin Minä olen muistanut, Jukka Kuoppamäen Sininen ja valkoinen, Baddingin Fiilaten ja höyläten, Kirkan Hetki lyö, sekä Juicen Syksyn sävel.

Omistan myös pari Anssi Kelan singleä ja läjän levyjä, joissa hän esiintyy.


Milla -biisi tehtiin elokuvaan Minä ja Morrison.


Jennifer Aniston sinkussa on neljä muuta biisiä Insomnia, sekä liveversiot biiseistä  Kaksi sisarta, Mikan faijan BMW, ja Jennifer Aniston. Minusta nimibiisin video on hyvä.

Muita singlejä minulla ei ole


Pekka ja Susi -tuplalevykokoelman Rannalla hankin myös 2000-luvun alussa, se on minusta varsin kiintoisa kokonaisuus, vaikka vain Karhun elämää on keikoilla vakiosoitossa, siinä näkee mistä on lähdetty. Yhtyeessä soittanut Zarkus Poussa menehtyi tammikuussa 2016 traagisesti. Kakkos-cd-levyllä on Anssin isän Juhan biisi Lähtö. Lisäksi on vuonna 1997 levytetty Harhaa. Vuonna 2002 on äänitetty biisit Roosa, Kyy sekä Kulkuri.
Pekka ja Susi hajosi oma-aloitteisesti 22.1.1999.

Anssi Kelan biisejä tai esityksiä on muillakin CD-kokoelmilla ja soundtrackeilla.


Minä ja Morrison elokuva soundtrack-levyllä on Milla -biisi ja myös biisi  Harhaa.


Hittejä ja idoleita CD:llä on Anssin biisi 1972.


Cash Only CD:llä Anssi Kela esitti  Johnny Cashin biisin  Give my love to rose.


Mikko Kuustosen kanssa on tehty single Ainoain.


Anssi Kela oli myös Maksamme velkaa singlessä, eli Artistit auttoivat Aasiaa.


Anssi soittaa bassoa ainakin yhdellä raidalla (Magneettimies?) Kaija Koon CD:llä Tinakenkätyttö.


Nyt on tarkoitus mennä verestämään muistoja Logomoon Anssin keikalle 9.4.2016. Anssi Kela olisi soittanut tammikuun lopussa Turussa Venuksella, mutta se jäi aikatauluongelmien vuoksi minulta väliin. Logomon keikka oli loistava, ja siitä lisää TÄÄLLÄ.

Yle-Teemalta tuli tammikuussa 2016 Anssi Kelan keikka, jossa soittajina olivat tutut: bassossa Antti Karisalmi, rummuissa Ville Kela ja kosketinsoittimissa Saara Metsberg, ja toiseen kitaraan oli tarttunut Tuomas Wäinölä. Biisilista oli tv-esityksessä: Puistossa, Levoton tyttö, Kaatua kuin puu, Karhun elämää, Nostalgiaa, Aamu, 1972, Kuolleen miehen kitara ja lopuksi Nummela.

Anssin "fanien" sivut harhaa piste com" TÄÄLLÄ.
Anssin vanha foorumi täällä
Anssi Kelan sivut täällä.


6.5.2017 oli Anssin 30-vuotis juhlakonsertti Helsingin jäähallissa, missä Anssi oli katsomassa Deep Purplea.


Darth Vader kävi kääntymässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)