maanantai 20. tammikuuta 2014

Hirvensalossa ilkivaltaa

Hirvensalossakin on ilkivaltaa, siitä kertoo Turun Sanomien juttu 20.1.2013, jonka paperilehdestä kuva ja nettijuttu täällä.

Ikävää, sillä päiväkodit ovat lapsille tärkeitä, ilkivalta on ollut lasten turvallisuutta vaarantavaa eli poistettu turvamekanismeja leikkivälineistä ja sähköjohtoja on revitty, ja paikkoja on töhritty, tämän jutrun julkaisun jälkeen asiasta on vielä juttu Iltasanomissa täällä.

Hirvensalossa on päiväkoteja Moikoisissa, Anniitunkadulla ja ehkä Lautturinkadulla, voi olla muitakin. Jokainen päiväkodin piha on aidattu alue, minusta on luonnollista, että se ei ole mikään paikka tehdä omia asennuksiaan.

Minusta ilkivaltaongelma on yleinen ja esiintyy muuallakin Hirvensalossa

Esimerkkejä
-Liikennemerkkien kylttejä käännetty toiseen suuntaan.
-Koulun pihalla jatkuvasti autoja, erityistä ilkivaltaa minusta ei ole ollut, mutta sääännöllisesti Wäinö Aaltosen punaisen koulurakennuksen edessä autoja ja nuoria, ainakin tupakkaa poltellaan.
-Paavohallin (WA-koulun liikuntahalli)  takana on vastaavasti mopoautoja
-Viereisen kentän kaukalo graffattu
-Liikekeskuksen lähellä ja koulun vieressä on heitetty yhteensolmittuja kenkiä sähköjohtoihin
-Slalom-keskuksen kallioita spraymaalattu ja mahdollisesti muutakin ilkivaltaa

Monta vuotta oli rauhallisempaa, mutta useita vuosia aiemmin oli ilkivaltaa varsinkin liikekeskuksessa roskiksiin, koulujen ja päiväkotien pihoilla ja bussikatoksissa sekä katoilla.

Lisäksi ainakin kerran, jouduin lenkkipolulta lähtemään pimeään metsään, sillä mopot ajoivat "kannustaen" perässä. Muutaman kerran joku on laittanut hiekkaa ladulle (vai onko se tullut itsestään?). Nyt tämäkin on taas heräämässä. Juostessani ohi kerran on peläytetty parin noin 14-vuotiaan taholta, ja toisen kerran heitetty multakokkareita niskaan ja kuulin, että autoja on myös kyseisessä paikassa paiskottu multakokkareilla.

Käytös lähtee meistä jokaisesta. Hirvensalo on niin hyvä paikka elää ja asua kuin itse haluamme.

Olen itse halukas panostamaan asuinviihtyvyyteen ja olemaan mukana kohottamassa sitä. Olen aktiivisesti kommentoinut virkamiehille liikennejärjestelyjä, ja ehdottanut pururadan kunnostusta, joka muuten tehtiinkin, en tiedä oliko minun aloitteet osaltaan johtamassa uudistuksiin.

Vanhemmilla on suurin vastuu itse lasten ja nuorten jälkeen jälkikasvunsa käytöksestä.

Olen ihmetellyt tapaa maleksia koulun ja päiväkodin pihalla. Alakoulu, joita Hirvensalossa vain on, päättyy 12-vuotiaana, ja päiväkoti jo 7-vuotiaana. Tätä ilmiötä on ollut koko 2000-luvun ja olen ihmetellyt, miksei kukaan puutu siihen. Yli 20:set kaverit ajavat autolla Wäinö Aaltosen punaisen koulun pihalle ja kutevat siellä.

Kokonaisuutena Hirvensalo on hyvä paikka asua, ja on pian vielä parempi, kun ilkivalta loppuu. Se loppuu, koska se ei rakenna mitään uutta.

13.5.2015, jo on taidekatoksiakin alettu taiteilla uudestaan


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)