keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Emma teatterissa vetämättömät


Vetämättömät on Emma teatterissa kesällä 2013 pyörivä Linnateatterin lännen farssi (ohjelmassa lukee balladi Villistä Länsi-Suomesta), joka nauratti ennakkonäytöksessä 29.5.2013 lännen kliseillä isoa joukkoa yleisöä. Emmateatteriin mahtuu yli 800 hengeä.

Jussi Lampi on tarinaan kuulumaton henkilö, mutta sen päähenkilö, Miska Kaukosella on monta roolia, kuten Sarina Röhrillä ja Santtu Karvosella (myös naisrooli, ja hän on myös sheriffi). Ohjaus on Kari-Pekka Toivosen. Lavastuksessa käytetty viime vuoden villin lännen muumien rekvisiittaa esim. vankkurit, piano, saluunan portit, toteemipaalu, potkulautahevonen, Nuuskamuikkusen ponchoakin oli kierrätetty. Taustataivasta, jossa pilviä sen sijaan ei ollut muuminäytelmässä. Iso hevonen oli luultavasti aiempaa Muumirekvisiittaa.

Katsoin elokuvaa Vares V2:a ja siinä juuri näyttelivät KP Toivonen ja Jussi Lampi. Pirteän Sarina Röhrin muistan kauppaneuvos Paukun saunasta. Vareksen, Linnateatterin sekä Paukku-huumorin ystävät varmasti nauttivat esityksestä, jossa Vekke Rämö myy intiaaneille viskiä, purkaa taloja, ja pitää yllä hyväveli-verkostoja. Huumoria on sanasutkauksista pieruhuumoriin, pappi on juovuksissa, ja naimisiin ei päästä, umpisuoliongelmia esiintyy, Zeronimo on hirmuinen intiaani, ratsuväki taisi olla yhden hengen voimin paikalla,  Varissuota mollataan, kliseitä kierrätetään, leikkipyssyt heiluvat, ja ääniefekteissä riittää, cancan tanssitaan ...

Näytös alkoi klo 19, noin klo 20 oli tauko, ja esitys päättyi klo 21.21 eli näytelmä kesti miltei kaksi tuntia, joskin tauko oli yli vartin mittainen.

Kirjoitin arviointini, arvosteluni ja tapahtumakoosteen 17.8.13 klo 19.30, jolloin viimeinen näytös pyörii ja on nyt täällä.

***
Viime vuonna pyöri Kekkonen, syntymästä kuolemattomuuteen josta arvio on täällä ja joitain huomioita aiemmista näytelmistä. Rehellisyyden nimessä pidin viime vuotisesta paljon enemmän. Olen luultavasti toivoton tosikko.

Katsomossa oli hyttysiä, mutta siellä lenteli kaksi mukavaa pääskystä, ovat taitavia liitelemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)