tiistai 30. huhtikuuta 2013

Vappusoudut Aurajoessa


Turun akateemisten ylioppilaiden perinteiset vappusoudut soudetaan Aurajoessa, 30.4 kello 13. Tämä on perinne, ennakkoon voi tulla, paikat on ollut joko Quenselin talon lähellä Kristiinankadun päässä, tai Hotelli Marinan rannassa 2015, 2016, ja 2017.

Kerta oli kolmaskymmenes, lääkis lienee voittanut useimmat, mutta ei vuonna 2015 jolloin lääkis oli poissa eikä vuonna 2016.

Voiton 2015  peri virheänlimetti joukkue eli Kemistklubben från Åbo Akademi
Toiseksi tuli musta eli lääkis lopukiristään huolimatta.
Mukana oli kahdeksan reipasta joukkuetta. Lex oli sijoilla 6 ja 7. Yksi joukkue tyytyi kalastamaan, lienee taas ollut KY.

Vihreä on monen Turun yliopiston tiedekunnan haalareissa, mutta se on myös Åbo Akademissa Kemistklubbenin ja Biokemian väri . Pääasia on traditio ja hauskanpito ei voitto, jonka peri Kemistit Lääkiksen loppuvedosta huolimatta.

Vuonna 2016 sää helli, soudut pidettiin samassa paikassa kuin vuonna 2015, Åbo Akademin yhteiskuntatieteilijät olivat ykkösiä, ja hauskaa oli varsinkin Kauppiksella, joka grillasi. 2017 satoi ja oli kylmä.

Aiempien vuosien jutut
30.4.2013
Turun akateemisten ylioppilaiden (yliopisto-opiskelijat) perinteiset vappusoudut päättyivät Lääkiksen voittoon. Joukkueita oli ainakin Lääkikseltä, Kauppakorkeakoulusta, Lexiltä (useampikin)  ja Åbo Akademista kaikki olivat hyvällä huumorilla, niin kuin pitääkin.Tilaisuuden avasi Li Andersson puhuen ainakin kansalaisyhteiskunnasta ja demokratiasta, tärkeitä arvoja ja pian joukkueet lähtivät kolmiosuuksisille taipaleelle.

Sää oli tuulinen ja tuuli teatterisillalta päin, ja aallot olivat melkoiset. Toinen poijuista irtosi kilpailun aikana, mutta se ei estänyt mustahaalaristen lääkisläisten voittoa.

Keltahaalarinen joukkue (Hanken) tuli toiseksi ja kolmanneksi myös Åbo Akademin joukkue, ja miltei kaikki kahdeksan joukkuetta tulivat maaliin hienosti tai ainakin melkein, ja kannustusta riitti.
Soudun ratkaisu tapahtui ensimmäisen viidenkymmenen metrin aikana, lääkiksen avaus oli todella vahva, he lähtivät veneiden takaa ja pääsivät hyvin soutulinjalle ja vetivät tarvittavan eron.Kaksi joukkueesta oli airoissa, yksi meloi tai oli melomatta perässä.

Mikä joukkue meni moottoriveneellä, en tiedä, luultavasti kauppakorkeakoulu, ja varmastikin hylättiin.
.
Tässä lääkis on tullut ykkösenä maaliin.

Ilmassa oli kylmästä viimasta huolimatta hyvä ja tunnelma oli lämmin, ja oikea urheiluhenki oli vallalla.

(Kuvat olen pienentänyt, ettei ihmisiä tunnisteta)
****
30.4.2014


LähtöEnsimmäinen poiju, jota kaikki joukkueete eivät ehkä kiertäneet.


Tilaisuus alkoi klo 14 jälkeen. Kisassa on kolme osuutta eli kuusi soutajaa ja kolme perämelojaa.
Viime vuoden voittaja Lääkis ei ollut puolustamassa voittoaan.

Maaliin tuli ensimmäisenä Lex ry:n joukkue. Kierrettiinkö kaikki poijut oikein jäi minulta epäselväksi, sillä veneitä kolaroi.


Onnittelut kaikille osallistuneille, kaikki olivat opiskelijamielellä eli kaikki olivat voittajia myös katsojat.

****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)