perjantai 19. lokakuuta 2018

Aninkaisten herkun kulman uusi ilme

Kävelin Aninkaistenkatua ylös, ja huomasin, että Aninkaisten Herkun kulma oli muuttunut ilmeeltään.


TAI tarkoittaa Turun ammatti-instituuttia. Googlasin ja Aninkaisten Herkussa myydään opiskelijoiden tekemiä liha-, ruokatuotteita, leipää ja kakkuja. Kauppa on netin mukaan auki klo 10-17 arkisin, tai lukukausien ajan ja ulko-ovi sijaitsee Nahkurinkadulla, joka on muuten yksisuuntainen, ja sille voi kääntyä vain kun ajaa Aninkaisten mäkeä ylös.


Katsoin samalla uutta TAI-mottoa tai slogania, se oli varsin osuva, eli
Valmistu kaikkeen
Varaudu parhaimpaan
-Amistoteles.


Aristoteles, kreikkalainen filosofi eli vuosina (384 eKr - 322 eKr), hän oli kuuluisa etenkin matematiikan ja biologian saralla, mutta hän tutki monia muitakin tieteitä, ja on eittämättä länsimaisen tieteen isä. Aristoteles ei saanut aikanaan varauksetonta tukea, ja joutui lähtemään maanpakoon.




Amistoteleksen kuva muistuttaa Aristotelestä, joka tapauksessa Turun ammatti-instituutissa voi valmistua moniin tutkintoihin, ja varmasti paremmin työllistyy tai saa jatko-opintopaikan.
Opinahjossa on myös kaksoistutkinto-opetusta, jonka yksi kivijalka on matematiikka. Muina aineina ovat äidinkieli ja ruotsi ja englanti. Turun ammatti-instituutin opiskelijat kirjoittavat ylioppilaaksi Turun iltalukiosta, ja moni opiskelee lisäaineita siellä, Aristoteles olisi varmasti lukenut tai ehkä opettanut  filosofiaa ja biologiaa, ja historiasta on aina hyötyä. Aristotelestä muuten syytettiin ateismista, mutta uskontoa kannattaa lukea. Turun iltalukio sijaitsee Klassikon lukion tiloissa, jossa opetettiin aiemmin sekä muinaiskreikkaa että latinaa. Itse opiskelin latinaa  Turun klassillisessa koulussa eli Klassikossa silloisessa oppikoulussa seitsemän vuotta. Koulurakennuksessa on nykyisin siis Klassikon lukio ja Iltalukio. Klassikko täyttää pian 140 vuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)