lauantai 7. heinäkuuta 2018

Ruisrock 2018 havaintoja ja huomioita


Kävin eilen perjantaina ensimmäisen kerran 2000-luvulla Ruisrockissa, edellisen kerran olin Ruisrockissa vuosina 1981 ja 1982, jolloin festivaalit olivat Rantalavan liepeillä.

Tähän tulee havaintoja, tästä vuodesta 2018, lähinnä siis keski-ikäisen ihmisen. Nuorena mennään, mihin kaverit menevät ja kaikki lopulta aina onnistuu. Joskin minulla oli aivan tavis-liput.

Katsoin 2018 eturivistä Pyhimyksen ja The Chainsmokersin keikan , ja ja suhteellisen läheltä Sannia, Cheekiä ja jotain muuta osan keikkaa. Lavoja on paljon, ja kannattaa jo ennalta pohtia, mitä haluaa nähdä, ja kuinka läheltä.

Kuvaaminen ja videointi on alueella ja keikoilla sallittu. Laajamittaisempi kuvaus vaatii jo vara-akun.

Minulla on tavallinen lippu. Kävelin paikalle, ja jonotin portilla, en nauttinut festivaalialueella kuin kaksi kuppia kahvia, saavuin klo 16:40 sisälle, ja lähdin Chainsmokersin keikan jälkeen 1:20 kävelten, tulin autolta ja menin autolle seurassa, mutta aikataulujen vuoksi olimme vain kahdella samalla "keikalla". Kannattaa sopia paikka, missä tapaa. Kännykkäverkko on kuormittunut, tai akku voi "kuivua", latauspiste on, mutta oma laturi tarvitaan.

Automme  oli ilmaisparkissa lähellä Koulukatua, eli arvioin paikan turvalliseksi, ja niin se olikin ja  ajoin kotiin.

Kävely tapahtuu Ruissalonsillalta pyörätietä pitkin. Muita kävelijöitä on paljon, varsinkin takaisin tullessa porukkaa on paljon, kaikki eivät enää kävele suoraan. Poliisi on paikalla, ja järjestysmiehet. Jos on kiire, ja haluaa ohitella, kannattaa osallistua syksyllä Ruissalojuoksuihin. Maltti on valttia. Polkupyöriä käytetään myös, mutta niilläkään ei pysty ajamaan, kuin polkupyöräparkkiin asti. Portilla on turvatarkastus, kannattaa katsoa aina festari-info.


Joka paikassa on paljon ihmisiä. Itse en syönyt tapahtuma-alueella mitään lähinnä jonojen ja hintojen vuoksi, mutta join kaksi kuppia kahvia. Vesipullo olisi ollut hyvä olla mukana. Ihmisiä on 30 000 ja se on paljon.

Jos on sade, voi olla "kuraa", jos on kuivaa, voi pöllytä.

Kun lähtee pois, on pimeä, joten on hyvä jos on tolkuissaan. Matkalla on pullonkerääjiä, trubaduureja, kyydin tarjoajia, eli on hyvä kulkea joukossa.


Jos aikoo nappailla virvokkeita, niin silloin on hyvä että on joku tolkuissaan oleva kaveri katsoo, että kaikki tulee mukaan, ja kaikki on mukana. Festariporukka on fiksua, ja turvatoimet ovat asialliset, mutta matkalla on kaikkea.

Jotkut kuuntelevat festivaalia "ulkopuolelta", itse asun Hirvensalossa, joten pyöräilin paikkaan mistä näkee lavat. Mars Mellow'lla oli samanlaiset valoefektit kuin Chainsmoresilla. Suositan kuitenkin festivaalia paikanpääll.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)