tiistai 7. maaliskuuta 2017

Wrong Direction Lex Spex 2017Vuoden 2017 Lex Spexin nimi on Wrong Direction - Kadonneen maineen metsästäjät.

Wrong Directionin ensi-ilta oli tiistaina 7.3.2017 kello 19 Turun Köysiteatterissa, speksi päättyi lukuisten omstarttien ja raikuvien aplodien jälkeen noin klo 21:45 ja oikeaan suuntaan lopulta kuljettiin ja ilman taustanauhoja laulettiin. Käsikirjoitus ja esityksen rentous saavat erityiskiitoksen.

Näytelmän lähtökohta:
Suositun Wrong Directionin keikalla taustanauha pettää. Peittääkseen jälkensä ahne manageri Aimo T. Rahavirta sytyttää tulipalon, jossa menehtyy yksi ihminen. Bändi masentuu ja hajoaa. Ahneus ei kuole koskaan, ja rahaton Rahavirta myy Nuu-Nuu -imuria heikoin tuloksin, ja aikoo kieroilla bändin uudelleen kasaan, mutta Pete Lax on kotiutunut Islantiin, Hildalla on käsinukke Tomppa ja uusi ura mielessä, kuten soolouraa havittelevalla Hani Zololla, Jessellä on vauva, ja lastenhoitovastuu ja kärttyisä vaimo. Miten käy Wrong Directionille eli kilpailussa "Etukujan pojille"  LEX-Factor kilpailussa?

Esityksen käsikirjoitus, kuten aiemmin mainitsin, oli minusta hyvä, eli mahalasku lähti taustanauhoista, ja petollisesta managerista, sekä nousu alkoi sopimuspykälästä. Paljon lava-aikaa saivat ilmaisesta lakimiesharjoittelusta ryytynyt Lauri Kampela, juontaja Minni Kekkonen ja petollinen toimittaja Elisabeth von Wasa. Bändi oli kuten aina, hyvä, ja se pääsi oikeuksiinsa Sultans of Swingin kitarasoolossa.

Spexi ei ole spexi, ilman monia yllättäviä omstartteja, monet omstartit olivat todella hyviä, ja erittäin hauskoja, myös mainokset oli onnistuneesti toteutettu, minusta mainoksia oli kolme eli Bird&Bird ja Castrén&Snellman, sekä Lidl.Lex-Spex meni aivan oikeaan suuntaan.
******
Viime vuonna esitettiin Lex-Spexiä nimeltään Peikkometsän pakolaiset, josta bloggaus TÄÄLLÄ.


Lex on oikeustieteellisen opiskelijoiden järjestö, siten myös oikeushuumoria oli jonkin verran, mutta ei "häiritsevässä" määrässä.


Tässä  esitykset Turun Köysiteatterissa, (hinta opiskelijat 13 euroa, muut 15 euroa)
Tiistai 7.3, Torstai 9.3, Perjantai 10.3, Lauantai 11.3 ja Sunnuntai 12.3 sekä Helsingissä
Torstai 30.3 Gloriassa. Lippuja saa vielä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)