keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Heinäkuu on paras lomakuuToivotaan helteistä heinäkuuta.

Joka vuosi käydään Suomessa sama keskustelu, eli että elokuussa pitäisi lomailla, kun Euroopassakin lomaillaan.

Pitää muistaa, että Suomessa valoisin aika on juhannus, joten juhannuksen jälkeen on hyvä työntekijöiden loma-aika. Koulujen loma-aika on nykyisellään oikein hyvä eli valoisat kesäkuukaudet.

Koska korkeakoulut alkavat vasta syyskuun alussa, sesonkiyrittäjät saavat hyvin kesätyöntekijöitä heinä- ja varsinkin elokuuksi sekä korkeakouluopiskelijoista että niistä nuorista, jotka aloittavat korkeakoulun eli pääsykokeitten jälkeen moni vanha abi ottaisi vastaan mitä tahansa työtä. Koska pääsykokeita on aikaistettu, he ehtisivät olla töissä kolme kesäkuuta. Ne, jotka eivät saa opiskelupaikkaa, voivat jäädä töihin pidemmäksin aikaa. Sesonkiyrittäjällä ei ole riskiä palkkauksessa, sillä lyhyessä kolmen kuukauden määräaikaisessakin työsopimussuhteessa koeaika voi  puolet työsuhteen kestosta eli miltei seitsemän viikkoa. Myös nuori voi lähteä työsuhteesta koeajan aikana, jos työolosuhteet ovat toisenlaiset kuin on "sovittu". Sesonkiyrittäjälläkin on huolehtimisvelvollisuus työturvallisuudesta ja kunnollisesta perehdytyksestä.

Armeijaan mennään  nykyisin heinäkuussa ja tammikuussa.

Pääsykokeisiin kannattaa minusta lukea vain rajoitetun ajan, mutta intensiivisesti, eli yli puolta vuotta ei kannata lukea, joten alkusyksyn ehtii olla hyvin töissä.

(Yläpalapelin sain Hugo-pääsisäismunasta. Osasin jopa tehdä ja skannata sen ja laittaa siniset reunat).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)