sunnuntai 13. lokakuuta 2024

Whitin Temptation jäähallissa 11.10.2024

 


Whitin Temptation jäähallissa 11.10.2024 oli kiertueen kahdestoista konsertti. Kiertue alkoi Etelä-Amerikasta huhtikuussa ja Euroopan kiertue syyskuussa. Helsinkiä ennen musisoitiin Oslossa ja Tukholmassa.

Suomessa keikkaliput tulivat myyntiin yli vuosi aiemmin, ja seisomalipun hinta oli 89 euroa, lisäksi oli vip-lippuja, jolla sai meet and greetin ja pääsi halliin ajoissa ja eturivin keskelle.

Jäähallin ulkopuolelle ensimmäinen normiseisomakatsoja oli tullut klo 12, kun kello 19 avattiin ovet, oli paljon porukkaa pakkautunut lähelle ovia. Jonossa välillä satoi, mutta hirveää rankkasadetta ei ollut.

Keikkakarkelot aloitti klo 19.40 saksalainen Hallesta kotoisin oleva metalliyhtye Annisokay, jolla oli karjuva laulusolisti.


Poppoo veti setissään coverina Linkin Parkin biisin One Step Closer ja omaa tuotantoa. Setin mitta oli noin puoli tuntia.


Whitin Temptationin laulusolisti Sharon den Adel kävi lämmittelemässä Annisokayn biisissä Like a Parasite.

Kello 19 koitti suuri hetki kun Whitin Temptation nousi lavalle, ja esitti uusimmalta levyltä Bleed Out viisi kappaletta, jonka jälkeen kuultiin vanhempia helmiä ja uudempiakin.

Yksi monista yllätyksistä koettiin kun laulaja Tarja Turunen astui lavalle biisissä The Promise.


Tämän jälkeen Whitin Temptations coveroi Tarja Turusen biisiä I Feel Immortal, ja Tarja oli mukana laulussa. Encoressa Tarja oli mukana vielä laulussa Paradise (What about Us?).

Keikka oli kaiken kaikkiaan onnistunut.

Whitin Temptation soittaa sinfonista metallia kuten Evanecence ja Nightwish, tai minä pidän niitä saman genren yhtyeinä, vaikka jokainen on omanlaisensa. Tämä goottiyhtye perustettiin 1996 Hollannissa. Perustajaparina oli Sharon den Adel ja Robert Westerholt. He tekevät pääoisan biiseistä bändin tuottajan Daniel Gibsonin kanssa.

Setlist:
We Go to War, Beed Out, Ritual, Don't Pray for Me, Wireless, The Reckoning,  Shot in the Dark,  Stand My Ground, A Foool's Parade, The Promise, I Feel Immortal, Supernova ja Faster.
Encore: 
Our Solemn Hour, All I Need,  Paradise (What About Us?) ja Mother Earth.