maanantai 15. tammikuuta 2018

Sorttamäen silta


Sorttamäen uimarannalta Uittamolle näyttää tältä, tähänko ollaan Hirvensalon toista siltaa rakentamassa,
Sama Sorttamäelle päin.

Alla karttapala, jossa näkyy ylityspaikkoja, alimmat viivat lienevät suunniteltuja.




Hirvensaloon on pohdittu toista siltaa, jatkuvan ja pahenevan liikennepuuron vuoksi. Marraskuussa 2017 siltaa edelleen suunnitellaan, on suunnitelmissa. Siltaa kutsutaan nimellä Sorttamäen silta. Silta olisi ilmeisesti alin MUSTA VIIVA. Silta tarvitsee tien.

Luultavasti vain alimmat viivat musta ja punainen ovat mahdollisia, sillä Sorttamäen uimarannasta (Hirvensalon puolella eli kuvan läntisellä puolen) on puhuttu, joten silloin voisi olla mahdollista silta sieltä nykyiseen Soutu- ja melontakeskukseen (musta viiva)? Uittamolla puhutaankin Sorttamäen sillasta tai Sorttamäensillasta. Uittamolaisten mukaan silta ei auta, sillä kun Syvälahden koulurakennetaan lähelle olemassa olevaa siltaa Laskettelumäen viereen liikenne ei purkaannu Uittamolta. Eihän sieltä pääse kuin "ykköstielle" tai Kaarinaan, jos mennään keskustaan on vanha silta lyhyempi tie.

Yläkuva on siis Sorttamäeltä Uittamolle

Ispoisten kallioilta Hirvensaloon näyttää myös hienolta


Ymmärrän, että asukkaita harmittaa uusi silta. Näkymät ovat hienot. Luonto on tosin jo pilattu, kalliot ovat täynnä polkuja, nuotion paikkoja ja lasinsiruja. Rantaan on lyöty metallitolppia. Lisäksi alueella on uimaranta ja sen lähellä parkkipaikka. Soutu ja melontakeskuksen vieressä on parkkipaikka, ja lähikentällä on parkkialue ja bussin kääntöpaikka.


Toisaalta Hirvensalon luontokin saa väistyä jatkuvan rakentamisen tieltä. Asiasta käydään minusta hyödytöntä mielipidekirjoittelua. Eräässäkin ehdotettiin nelikaistaisuutta. Osassa tietä ja sillalla on jo nelikaistaisuus, ei auta, tarvitaan toinen silta, jos nykykaavoilla mennään. (2021 KHO ei ottanut kaavaa käsittelyyn ja kaava-asia on etenemässä Turun valtuustoon?)



Pahin liikennepuuro on aamuisin Hirvensalossa kenties Kukolantiellä. Muutama sata metriä Kukolantien ajamista aamuruuhkassa kestää 15-25 minuuttia. Valot puurouttivat lopullisesti aamuliikenteen, ja se, että koko ajan rakennetaan lisää.

Illoistenjärven rantaan rakennetaan näin.

Arolan metsäan rakennettiin näin.

Syvälahden koulun rakennus alkaa näin.

Hirvensalon väki suunnitelmien mukaan kolmikertaistuu näin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)