keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus 3Dubattu: Kiitos ja anteeksi!

Tintti -tarra-arkkeja (skannattuna)
Olen Tinttifani, jolla on kaikki Tintti-albumit, muutama oheiskirja, Tintti DVD piirretyt. Tintin lukeminen alkoi ilmeisesti jo 1970-luvun alussa. Lempialbumini olivat pienenä Yksisarvisen salaisuus ja Rakham Punaisen aarre.

Kiitos: Tintti saatiin valkokankaalle. Filmi ylitti trailerin jälkeiset odotukset. Filmin alkutekstit olivat suorastaan lumoavat: piirrettyä tyyliä ja albumien kuvia. Yksisarvisen alkukuva oli loistava, torikohtaus, jossa Hergen näköinen kaveri piirsi Tintin, ja legendaarinen Yksisarvisen pienoismallin osto. Steven Spielberg ja tuottaja Peter Jackson olivat tehneet hyvän ja jännittävän elokuvan, siitä iso kiitos.

Anteeksi: Minä en pitänyt Tintistä elokuvasta, koska minusta Tintin, kapteeni Haddockin, Dupondtien, ja Castafioren luonteita ja hahmoja oli hieman muutettu, vain Milou henki samaa albumi-intoa. Tintti oli vähemmän partiopoikamainen ja enemmän lehtimies. Paljon tuli mieleen Indiana Jones eli Kadonneen aarten metsästäjät ja Kristallikallon valtakunta, eli Marokko, sivuvaunutakaa-ajokohtaus.

Kiitos: Juoni oli hyvä ja muutettu, eli albumeja ei ollut vain uudelleen sijoitettu valkokankaalle, vaan tapahtumajärjestystä oli muutettu. Loistava oivallus oli Sakarinin taustan muuttaminen Rakham Punaisen jälkeläiseksi.

Ikävää: minusta albumien tuplatarinan loistaviin oivalluksiin kuuluu professori Tuhatkaunon tulo Tintti-seikkailuihin ja hänen Hai-sukellusveneensä. Tuhatkaunon rahoin ostetaan Moulinsartin linna ja korjataan, ja sinne tulee hieno laivan hylky ja tavaroita ja aarre. Aarresaarella käynti on albumissa muutenkin hieno. Rommin löytyminen, Dupondtien ilman pumppaus ja kaikki papukaijat, toteemit ja aarteen etsiminen. En yleensä pidä asioiden pitkittämisestä. Lopputaistelua oli elokuvassa pitkitetty, ja nosturitaistelu oli turha, samoin Castafioren laulua oli liian kauan, viesti meni perille nopeasti. Lisäksi avainten kalastelukohtaus oli minusta huono. Kultasaksisesta ravusta albumina en edes pidä, ja paras kohta, siinä on kapteenin mukaantulo ja hienot rapusäilykepurkit, jotka olivat toki filmissä. 3D oli silmiini hieman liian nopeaa, Filmissä Moulinsart oli heikossa kunnossa, ja merelle ei (vielä) päästy.

Filmi oli kuitenkin paljon parempi kuin trailerin jälkeen luulin, se oli aivan mukavaa katseltavaa.

Elokuvasalissa Kino-Palatsi Turku sali oli ensi-iltaviikkon nähden liian vähän katsojia noin 40, kävin teatterissa tiistaina 8.11 klo 17.45..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)